Armand

 

Armand  heb ik redelijk veel zien optreden nu ben ik niet zo  van het Nederlandstalig maar de teksten van Armand spaken en spreken me erg aan .

Ze kunnen van dag de dag nog zo mee zijn maatschappijkritische teksten, en ze zijn  ge´nspireerd door de hippie-ideologie,de onderwerpen  van zijn teksten zijn nu ook aan de orde

Armand werd geboren op 10 april 1946 in eindhoven waar hij op 19 november 2015 overleed.

Armand stond bekend als fervent gebruiker van cannabis

Ik kan me nog herinneren  dat ik met een stel vrienden naar een of ander festival gingen in de Stokvis hal in Arnhem waar ook Armand zou op treden

Midden in zijn optreden kwam hij naar ons toe ,wij zaten daar flink te blowen en hij kwam even een flinke hijs halen  

Nu van zingen kwam niet zo veel meer te recht .

 

 

 

 

 

 

 

 

Discografie

1972 Ben ik te min? en 13 andere successen
1972 Rue de la Paix
1974 Een beetje vriendelijkheid
1976 Terug naar de aarde
1977 Armand '77 (alternatieve versies)
1978 Tintels voor de mensen
1979 Grootste hits
1981 Nachtbraken
1986 Waar 't om draait
1990 De beste van Armand
1994 One of eur kind[10]
1996 50 jaar
2003 Singles A's & B's
2004 Hollands glorie
2007 Mooie woorden
2009 Het beste van Armand
2015 Armand & The Kik 
2016 Armand
2020 Zo'n mooie dag

Een van Hemans spreuken

WIJ ZIJN ALLEMAAL INBOORLINGEN VAN DE KOSMOS