Home

HomeOp ontdekking in Umbrie

 
 

Zeven redenen waarom een bezoek aan Umbrie de moeite waard is

 Kunst en cultuur/Natuur en Parken/Mystiek Umbrie/Enogastronomie/ambachtelijke werken/water/Archeologie

Het land van Franciscus van Assisi is een regio met groene, zacht glooiende heuvels begroeid met vooral wijn- en olijfgaarden,

Maar ook is er veel landbouw,Umbrie wordt  het groene hart van ItaliŽ genoemd

Het heeft een zacht mediterraan klimaat zodat de zomers droog en zonnig zijn hoewel de winters behoorlijk koud en nat kunnen zijn, zeker op grotere hoogte zoals in de Apennijnen.

UmbriŽ heeft veel  oude ommuurde heuvelstadjes met steile straatjes die getuigen van een rijke cultuurgeschiedenis,die stuk voor stuk meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken.

 

Assisi

Assisi strekt zich als een zeldzaam schone komeet uit over de westelijke helling van de Monte Subasio

Het profiel van de stad , een onmiskenbare baksteenkleurige roze vlek , is vanuit elke hoek van de Vallei van Spoleto te zien.

Het belang van de stad is in de loop der eeuwen nooit afgenomen

Al sinds de Romeinse tijd beheerste de stad het handelsverkeer en war het een vast oriŽntatiepunt voor dit deel het grondgebied

Sinds de 17e eeuw is de geschiedenis van Assisi niet zo bijzonder indrukwekkend ,ook al krijgt de stad in de eeuwen daarna een beslissende rol op geestelijk vlak

Assisi is niet alleen de geboortestad van Sint-Fransciscus en de heilige Clara,de stichteres van de Clarissen .

Maar ook van kunstenaars en geleerden die door hun studies en betrokkenheid hebben bijgedragen tot een ander wereld beschouwing:

De latijnse dichter Sextus Propertius,de kunstschilders Tiberius van Assisi en Dono doni,de historici Antonio Cristofani,Francesco Pennacchi,Arnaldo Fortini

De stad telt nu een kleine 25.000 inwoners en ligt nog steeds ingesloten tussen dikke muren en heeft het typische kenmerk van een grote middeleeuwse burcht behouden

Er komen jaarlijks duizenden toeristen  naar deze Prachtige stad en die zeer de moeite waard is om te bezoeken   

 

Gubbio

Gubbio is het meest klassieke dorp van UmbriŽ wordt gekenmerkt door smalle straatjes, bruggen, kleine pleinen en middeleeuwse wijken.
En ligt op de steile hellingen van de  Monte Ingino,de kerken, paleizen en huizen zijn allen opgetrokken uit het gele kalksteen uit de berg.
Gubbio geldt als een der best bewaard gebleven middeleeuwse steden van ItaliŽ. 

 De palazzi, de torens, de kerken voeren je terug naar de 14e eeuw.

 

Ciita di Castello

Ciita di Castelloligt in het Val Tiberina op de linkeroever van de rivier de Tiber.en is gesticht  rond de 8e eeuw v.Chr.

En wordt vanwege de ligging en dialect vaak beschouwd als de minst Umbrische stad van de regio

Is de noordelijkste stad van UmbriŽ en is omsloten door een ringmuur

Naast de kerken, torens en paleizen heeft deze stad vooral veel musea

 

Citerna

 

Citerna de hoofd ingang van  UmbriŽ

Gelegen op een heuvel is een betoverende ligging met een fantastisch uitzicht over de hele Upper Tipper vallei en is van Etruskische oorsprong
 Het dorp heeft nog steeds binnen de muren, de middeleeuwse loopgraven en in de acropolis met uitzicht op het dorp, 
. de herinnering aan het rijke historie

Goed eten kunt u bij Ristorante Belvedere

 

Sansepolcro

 

De stad Sansepolcro strekt zich uit in het hogere deel van het dal van de Tiber, aan de voet van de Apennijnen, op de plaats waar Toscane aan de streken Emilia-Romagna,  UmbriŽ en Marche grenst.
Het historisch centrum van de stad is een mooi voorbeeld van de middeleeuwse beschaving en renaissancecultuur. De vele torens, de prachtige vesting van de Medici die werd gebouwd door Giuliano da Sangalo, de stadsmuren en de vele paleizen van de adel getuigen van roemrijke tijden. 
Het is zeker een bezoek waard voor zijn ambiance , voor haar kunstwerken , in mindere mate voor zijn architectuur, en zo mogelijk Voor de Palio della Balestra ( kruisboog toernooi) ieder jaar gehouden op de tweede zondag van september wanneer grote aantallen burgers gekleed in middeleeuwse kostuums en  voor de historische wedstrijd van de " Palio van de Ballestra " , waarin de kruisboog - mannen van Sansepolcro uitdaging die uit
Gubbio in het naburige " Bella Umbria komen

 

Todi

Todi ligt op de linkeroever van de rivier de Tiber op een 400 meter hoge heuvel. Naar alle waarschijnlijkheid is de stad van Etruskische oorsprong. De oude naam van de stad was Tuder. Todi wordt omgeven door drie stadsmuren; de buitenste is middeleeuws, de middelste Romeins en de binnenste deels Etruskisch.

Ten westen van Todi is de rivier de Tiber en zijn oevers een beschermd natuurgebied (Parco Fluviale del Tevere)

 

Perugia

Perugia domineert de Tiber vallei vanuit een hoge , onregelmatige en ruwe heuvel: de bijzonderheid van het land heeft geleid tot een grote verscheidenheid aan stedenbouwkundige situaties , waardoor de stad een bijzonder aspect .
De rijke artistieke en culturele patrimonium en de natuurlijke omgeving te maken Perugia een unieke stad van groot belang , en dit vanaf het begin van haar geschiedenis.
Perugia ligt op een heuvel ooit bewoond sinds de prehistorie , het was eerst een regeling van de UmbriŽrs , toen was het voorbij onder het bewind van de Etrusken en werd een van de belangrijkste steden in de Hoge Tiber-vallei .

Perugia is tegenwoordig een moderne en kosmopolitische stad bekend over de hele wereld vanwege zijn culturele evenementen en de Universiteit voor Buitenlanders.
Trots op haar historische tradities en de schitterende gebouwen van het verleden , Perugia heeft zich laten bewonderen in haar duizend pittoreske hoekjes waar heden en verleden met elkaar te integreren en maak een onvergetelijke sfeer . .

 
 

Spoleto

Spoleto  is een oude stad in de Italiaans provincie Perugia in het oosten van  UmbriŽ op de hellingen van een heilige berg in de Apennijnen en is bewoond sinds de Bronstijd. Als een Romeins stad in de 3e eeuw voor Christus , het vocht uit de felle indringer Hannibal. Strategisch gelegen op de oude Via Flaminia van Rome naar Ravenna, Spoleto werd het bolwerk van de vele heersers tijdens de duistere middeleeuwen. De Lombarden maakte het de hoofdstad van hun rijk in de 8e eeuw , de hertog installeerden ze hier beheerst het grootste deel van Midden-ItaliŽ . Aan het begin van de 12e eeuw , Spoleto viel in pauselijke handen , en de schemering begon. Vandaag Spoleto heeft twee niveaus: de Benedenstad , uitgebreid herbouwd na de Tweede Wereldoorlog , en de goed bewaard gebleven middeleeuwse bovenstad. Spoleto bevat een aantal van de oude Romeinse en middeleeuwse heilige plaatsen - in aanvulling op de Duomo, met de laatste fresco's Filippo Lippi 's , zijn er vele Romaanse kerken en een Romeins theater en is nu gerestaureerd en opnieuw in gebruik.

 

Orvieto

Orvieto is een versterkte stad gebouwd op een rotsachtige vulkanische rots . Het is omringd door wallen , waardoor een paar poorten toegang geven  tot het stadscentrum. De huizen en paleizen zijn gebouwd op , tegen, of soms zelfs in de vulkanische rots. Mountaintop dorpen en steden zijn niet zeldzaam in de regio

Vanwege de locatie, vanwege de Etruskische wortels, vanwege haar charmante middeleeuwse karakter , en vooral omwille van de gevierde kathedraal is een pareltje van gotische architectuur, Orvieto is een van de meest unieke en interessante steden van ItaliŽ .

Orvieto ligt op een hoogte van 1000 meter , terwijl het dal ligt op 360 meter .

 

Passignano

In Passignano vindt u veel smalle steegjes en een middeleeuws kasteel van waaruit u een prachtig uitzicht heeft op Lago Trasimeno.

Het Lago Trasimeno is een bijna rond meer en heeft een omtrek van 54 km en een oppervlak van 128 vierkante km. Het is het derde in grootte van de Italiaanse meren. In het meer liggen drie eilandjes, Isola Maggiore

Umbertide

Umbertide is een middelgrote stad in de Tiber vallei.  Rond het de Apennijnen heuvels opstaan aan alle kanten. de stad heeft tal van voorzieningen om alle nodige leveringen en heeft een drukke markt elke woensdag ochtend. Hier brengen de lokale boeren brengen hun producten: van terpen van tomaten, uien en artisjokken in de zomer manden van wilde paddenstoelen of kastanjes in de herfst mis niet de porchetta Panini - knapperige broodjes gevuld met pittige gekookt varkensvlees

Foto's

 

 Toscane

 

Arezzo

 

Arezzo, de hoofdstad van de provincie met dezelfde naam, ligt in het noordoosten van Toscane en aan de linker oever van de Arno

Het was oorspronkelijk een Etruskische nederzetting en later een Romeinse militair station

 

Siena

 

Siena is een stad in Toscane, ItaliŽ. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Siena. In 2003 had de stad 52.775 inwoners. Door het zeer goed behouden middeleeuwse stadsbeeld en haar bijzondere geschiedenis behoort Siena tot de belangrijkste toeristentrekkers van ItaliŽ.