Bert.

 

Ik ben Rene een broer van Cinthy zwager van bert.

Cinthy heeft mij gevraagd om namens de familie Meulblok wat te zeggen op de uitvaart van Bert.

 

Dit is voor mij geen gemakkelijke opgave,maar ik ga het toch proberen

 

Wij heten iedereen van harte welkom en jullie aanwezigheid zal een grote steun zijn voor Cinthy.

 

Ik ga het woord nu richten tot onze Bertus zoals wij in brabant zeggen.

 

Jij vraagt je natuurlijk af,wat doet Rene daar met die opgemaakte pan,dat ga ik je nu vertellen.

 

Jij had een grote hobby en dat was koken,Wilco en Claudia hebben een pan opgemaakt met jou lievelingsbloemen en wat keukengerei,die gaan we jou meegeven zodat je boven ook nog in de pannen kan blijven roeren.

Ik heb ook zoals jij deed bij het koken een drankje meegenomen om tussendoor wat te drinken,maar voor mij is het om een slokje te nemen als ik dat nodig heb.

 

We hebben jou in de 80 er jaren leren kennen als de vriend van Cinthy,of zoals maatje zei een Bossche bol erbij in de familie.

Je had al snel je draai gevonden bij de Meulblokjes en vooral bij paatje en maatje was onze Bertus goed gezien.

 

Je leefde als een BourgondiŽr want als er wat te eten of te drinken was dan hoefde je op Bertus niet lang in te praten om erbij te zijn.

Ook aan praat kwam je bij jou niets te kort,of zoals Rineke altijd zei:die bertus is vroeger ingeŽnt met een grammofoonnaald.

 

Ook was wandelen en fietsen een van je favoriete bezigheden,op de fiets naar Raamsdonksveer,maar cinthy moest dan wel met de auto naar paatje en maatje komen om je op te halen omdat meneer geen zin had om terug te fietsen dus fiets achterin de auto en terug naar Den Bosch.

 

Ik heb ook gehoord dat de broeder weekenden bij jou wel in de smaak vielen,drink met mate zei jij,maar op de broederweekenden wist je meestal zelf de maat niet meer,maar gezellig was het wel.

 

Den Bosch was jou stad,en vooral carnaval daar wist jij echt alles over te vertellen.

Zelfs op de dag van paatje en maatje en het lekkere etentje op 7 december hebben we het nog over de geschiedenis van oeteldonk zitten praten en jij wist nog dingen te vertellen waar wij nog nooit van gehoord hadden.

Wat hebben we hiervan genoten  met Cinthy en paatje en maatje.

Het was jammer genoeg ons laatste gesprek.

Maar wat zijn we allemaal blij dat we intens van deze avond hebben genoten,we zullen deze avond nooit vergeten zodat wij jou ook nooit zullen vergeten.

 

Bertus wij zullen je herinneren als een fantastisch mens.

 

Rust in vrede namens de hele familie Meulblok.